Împarte bunele tale practici completând AICI . Toate practicile bune și un link direct către organizația interesată, rețele și platforme vor fi publicate.

De la cine ne așteptăm să contribuie cu bune practici?

a) Furnizorii de servicii (aceste organizații sunt municipalități și / sau instituții publice care au obligația de a furniza servicii de educație pentru toți cetățenii, inclusiv copii și adulți romi. Ei trebuie să aibă acces direct la grupul țintă și, de asemenea, la profesori, educatori, personalul grădiniței, etc pentru a asigura identificarea și transferul de bune practici și procesul de elaborare a politicilor)

b) Școlile (preocupate cu integrarea copiilor romi prin educație)

c) Instituțiile de învățământ superior (responsabile cu educația terțiară, în general, și, de asemenea, în mod special educația terțiară a tinerilor adulți romi, care pare a fi una dintre cele mai mari provocări în sistemele de educație)

d) ONG-urile care reprezintă interesele și ideile de familiilor de romi, tineri adulți si copii (care au acces direct la procesul de elaborare a politicilor în țările membre și la nivelul UE)

e) Organizațiile VET (care oferă educație și formare profesională în cadrul sistemului de învățământ și sunt preocupați de educația profesională a copiilor și adulților romi).

-------

Bune practici în Croația:

Câștigătorul pentru inovație Fran Galović’ Koprivnica din Croația, în cadrul programului de Inovație Biblioteca Publică, a fost invitat pentru a prezenta serviciul lor câștigător ca un exemplu de bună practică în sprijinul comunității pentru incluziunea socială a comunităților de romi, la o conferință internațională privind romii și politica de educație.

Prezentarea directorului bibliotecii Dijana Sabolovic-Krajina, a fost intitulată Contribuția unei biblioteci publice într-o comunitate locală pentru educație de succes a populației Roma: Un exemplu de bune practici.

Citiți prezentarea completă aici.

Find us on Facebook


Lifelong Learning Programme   Programme pour l'éducation et la formation tout au long de la vie   Programm für lebenslanges Lernen

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice altă utilizare a informațiilor conținute în această publicație.

Free business joomla templates

Distributed by SiteGround