Prima conferinţă: Kremnica (Slovacia)

Educarea copiilor romi: bune practici din Slovacia prin proiectul ERNE

14-15.03.2013

Cea de a doua reuniune a proiectului ERNE a avut loc pe 14 şi 15 martie în Slovacia. Cu această ocazie, partenerii de proiect au avut ocazia de a experimenta unele bune practici în integrarea romilor prin vizita realizată la o şcoală locală, şcoală destinată copiilor romi şi non-romi din Kremnica, vizită realizată sub supravegherea domnului Ján Hero, directorul şcolii.

Școala a fost înfiinţată în septembrie 2008 şi este parte a unei abordări mai vaste privind integrarea romilor, abordare ce include asigurarea unor locuinţe, asigurarea unor locuri de muncă, servicii de sănătate, cultură şi educaţie. Scopul său este de a:
- Asigura condiţii optime pentru elevii romi de a se dezvolta, printr-o educaţie de calitate;
- Pregăti elevii pentru studii universitare şi piaţa forţei de muncă;
- Lupta împotriva discriminării şi a sărăciei prin acordarea de sprijin (costuri de călătorie, mese, sănătate şi igienă, internat ...) pentru studenţi şi crearea unui mediu deschis pentru studenţii romi şi ne-romi (Slovacia) pentru a se cunoaşte unii pe alţii şi pentru a socializa.

Programa şcolară include toate componentele curriculei slovace "tradiţionale", cu cursuri suplimentare în limba romani, cultura si istorie, care ajuta la creşterea încrederii copiilor romi şi pentru a obţine o mai bună înţelegere a trecutului lor, precum şi motivele pentru care se confruntă cu discriminarea.

Pentru mai multe informaţii despre şcoală, accesaţi linkul aici.


A doua conferinţă: Florenţa (Italia)

14-15.10.2013

(întâlnire şi conferinţă nivel preşcolar / şcolar)

Partenerii ERNE s-au întâlnit la Florenţa pe 14 şi 15 octombrie. Scopul principal al întâlnirii a fost de a revizui draftul de recomandări realizat pe tema integrării romilor în învăţământul şcolar şi preşcolar. Recomandările vor fi făcute publice pentru a fi completate şi revizuite, în perioada imediat următoare.

O astfel de bună practică este ludoteca "Ludoteca" înfiinţată în oraşul Florenţa în 1993. "Ludoteca" este un loc pentru părinţi pentru a merge cu copiii lor după şcoală pentru a se juca şi ca să cunoască alţi părinţi / copii care provin din medii diferite. Serviciul este oferit gratuit sub supravegherea animatorilor care urmăresc în mod special încurajarea schimbului şi a respectului reciproc. Ludoteca "La Mondolfiera", de exemplu, invita în mod regulat un număr de 10 până la 12 de familii de romi.

În cele din urmă, ca parte a întâlnirii şi conferinţei din a doua zi, proiectul a beneficiat de prezenţa şi contribuţia multor experţi externi care prezintă cele mai bune practici în integrarea romilor în oraşul Florenţa şi Italia, în general.

Flyer-ul celei de a doua întâlniri a partenerilor, Florenţa, Italia

Presentation WP5 by FormAzione


Conferinţa a treia: Koprivnica (Croaţia)

07-08.04.2014

(întâlnirii şi conferinţe privind învăţământul superior/formare profesională)


Conferinţa finală: Bruxelles (Belgia)

01 octombrie 2014

(conferinţa finală - diseminare)


Find us on Facebook


Lifelong Learning Programme   Programme pour l'éducation et la formation tout au long de la vie   Programm für lebenslanges Lernen

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice altă utilizare a informațiilor conținute în această publicație.

Free business joomla templates

Distributed by SiteGround